Blog

Hotweb

Hide Content
Comments Off on Världens tio bästa surfplatser comments

Världens tio bästa surfplatser

June 29th, 2015 at 2:21 pm   Posted by admin in Uncategorized


Precis som att du behöver bönor av kvalité för att få det bästa kaffet, så behöver du de bästa vågorna för att få den bästa surfupplevelsen. Det finns 10 stränder i världen som surfare flockas runt för deras epik vågor. Från Australien till Brasilien, här är de 10 bästa platserna för att rida på vågorna!

 

  1. Gold Coast, Australien

Det är de 70 kilometer långa stränderna och fem epik point breaks (The Spit, Main Beach, Narrowneck, Palm Beach och Mermaid Beach) som gav Queelands guldkust sitt smeknamn, ”Surfer’s Paradise”. Andra bra ställen att kolla in är: Snapper Rocks Superbank, Burleigh Heads, Kirra and South Stradbroke Island (Straddie).

goldcoast

 

  1. Mentawai Islands, Indonesien

Beläget på den västra kusten av Sumatra i Indonesien är Mentawai Islands några av de mest konsekventa surf destinationerna i världen. Det finns fyra stycken huvudöar som är kända för deras perfekta vågor: Siberut, Sipora, North Pagi och South Pagi. Man tar sig dit med färja eller charter båtar. Åk dit mellan mars och oktober, men kom ihåg att det är störst troligt att de största vågorna inträffar mellan juni och september.

 

  1. Jeffreys Bay, Sydafrika

I Eastern Cape området i Sydafrika, ungefär en timmes biltur sydväst om Port Elizabeth, ligger Jeffreys Bay och är en av de kändaste surf destinationerna som du kan hitta. De är särskilt bra under vintermånaderna juni, juli och augusti, och surfare kommer hit för en fantastisk åktur på stränder som Super Tubes, Boneyards, Kitchen Windows, Magna Tubes, Point and Albatross. Jeffreys Bay är även välkänt för att de håller i deras årliga Billabong Pro WCT surfevent vid Super Tubes under juli.

 

  1. Fuerteventura, Spanien

En del av Kanarieöarna, och den näst största av de alla, är Fuerteventura känt som ett mecca för surfare. Sida vid sida med Florida och Mexiko på samma breddgrad, faller temperaturen sällan under 18 grader eller stiger över 24 grader. Surfare kan vara glada över vädret vilken tid på året det än är, men oktober och mars är den bästa säsongen.

 

  1. El Salvador

Gränsat till Stilla havet mellan Guatemala och Honduras, vinner El Salvador fler och fler surfares hjärtan. Favorit surfplatserna är: El Zonte, Sunzal och La Libertad. Huvudsäsongen för vågorna är från mars till oktober och sammanfaller med regnsäsongen. Erfarna surfare kan förvänta sig att de sydliga vågorna under den här tiden når upp till 3 meter.

 

  1. Costa Rica

Costa Rica i Centralamerika är en legendarisk surfplats. Mest så kommer ”hardcore” surfare hit på grund av de konsekventa vågorna året runt. Båda kusterna producerar väldigt bra vågor, och den stora säsongen för vågor börjar i april och slutar i oktober. Några av de bästa vågorna finns vid Playa Naranjo och Potrero Grande (Ollies Point).

costarica

 

 

  1. Kalifornien, USA

Kalifornien är hemmet för USA:s bästa surfplatser. De som jagar efter vågor sticker ut till bergen av Maverick’s under de stora vintervågorna. Om du bara vill njuta av en bra våg, och inte är särskilt förtjust i stora vågor, så välj en plats mellan Santa Cruz och Half Moon Bay. Några andra bra platser är: Steamer Lane, Malibu och Rincon. Tänk på att vattnet är kallt nästan året runt (blir bara ca 24 grader i juli och augusti) och det är sannolikt att surfplatserna är fulla av väldigt bra surfare.

 

  1. Bali, Indonesien

Bali är världskänt för sina väldigt bra surfplatser. Några av de bästa inkluderar området runt Bukit halvön (söder från Dampasar), Kuta (strand), Dreamland, Uluwatu eller Padang. Vågorna kommer från Antarktiska oceanen och Bali får vågor upp till 3 ½ meter höga från april till november. En negativ sak är dock att det är rätt fullt med folk.

 

  1. Santa Catarina, Brasilien

Santa Catarina i södra Brasilien brukar kallas för ”Florianopolis” (Huvudstaden) och är en av landets mest besökta på grund av dess övermått av strandhotell. Ön är välsignad med det bästa som Brasilien har att erbjuda en surfare, bland annat bra och höga olika vågor, så som Santinho och Mocambique och Joaquina Beach. Andra surfplatser i världsklass i Florianopolis är Praia Mole, Campeche och Lagoinha do Leste.

 

  1. Samoa

Varma vatten och ständig kvalité på vågorna gör Samoa till en av världens bästa surfplatser. Sitt läge i Stilla Havet försäkrar dig om att det kommer att vara en massa vågor från i princip varje håll, hela året om. Den bästa tiden att åka hit är mellan april och oktober, när vågorna skapas nära Antarktis och når hit. Några av de kända surfplatserna är: A’ufaga Village, Salani, Boulders, Coconuts, Salamumu och Tiavea, Laulii, Fagaloa Bay eller Solosolo.

 

samoa

Comments Off on Världens tio bästa surfplatser