Blog

Hotweb

Hide Content
Comments Off on Världens 10 bästa dykplatser? comments

Världens 10 bästa dykplatser?

February 22nd, 2015 at 4:17 pm   Posted by admin in Uncategorized


De bästa dykplatserna är rangordnade enligt deras skönhet, fiskar, synlighet och i dykarupplevelsen i överlag.

 

  1. SS Yongala vraket

SS Yongala vraket kan faktiskt vara den allra bästa platsen att dyka på i hela världen! Den här 110 meter långa ångbåten kallad SS Yongala skönk år 1911 nära Townsville under en cyklon. Vraket hittades inte igen förrän 1958 och är nu den kändaste dykplatsen i hela Australien. Det är hemmet till en helt fantastisk lista av marina organismer vilket inkluderar barracuda och havsormar. Du kanske till och med får syn på den sällsynta tjurhajen eller den mäktiga tigerhajen!

 

yongala

 

  1. Barracuda Point

Barracuda Point är den bästa platsen att dyka på de världskända Sipadan öarna. Här kan du kolla på när enorma stim av tusentals barracudas simmar förbi dig under vattnet, vilket gör det till en drömplats för undervattenfotografi. Flera stycken sorters hajar och pelagiska fiskar simmar även runt här. Det finns möjligheten att stöta på en hammarhaj också …

 

  1. North Horn

North Horn ligger på Osprey revet, och det går endast att ta sig dit via Liveaboards. Det är en naturlig undervattens amfiteater där du kan få syn på flera stycken grå revhajar, silverspetshaj och även några hammarhajar! Att kolla på när hajarna jagar och äter sina byten är en imponerande syn och kommer definitivt få ditt adrenalin att pumpa!

 

  1. Richelieu Rock

Den världskända Richelieu Rock ligger nära Surin Öarna i Thailand. Det anses vara en av de bästa platserna för att få chansen att få syn på de lugna, gigantiska valhajarna under vattnet, och platsen har även beskrivits som en ”valhajmagnet”. Det är även en fantastisk plats att kolla på pelagiska fiskar och för makrofotografi.

 

  1. USS Liberty vraket

Det här fascinerande stora vraket är ett 130 cm långt fraktfartyg som träffades av en japansk torped under andra världskriget och puttades sedan ner i vattnet år 1963 av ett vulkanutbrott! Det är ett väldigt lätt dyk, men med en massa att se så som rörålar, en trevlig liten simtur genom själva vraket och stora stim av fiskar. Den här platsen erbjuder spektakulära chanser för fotografier, så glöm inte din kamera!

 

  1. Cod Hole

Cod Hole är en väldigt känd dykplats i det Stora Barriärrevet, och det liknar North Horn väldigt mycket. Det är en lätt plats att dyka på där du kan observera och även mäta stora vänliga potatisgroupers. Där simmar även ofarliga korallhajar och napoleonfiskar. Synligheten är fantastisk och är en fantastisk plats att ta fotografier på!

 

codhole

 

  1. Navy Pier

Det här är en rätt så ovanlig dykplats under en australiensk marinbrygga i Exmouth i Western Australia. Tillståndet är inte så bra här med dålig synlighet, men fisklivet är helt fantastiskt med en otrolig biologisk mångfald på en sådan liten plats. Här hittar du amhaj, wobbegonghajar med bisarra utseenden, och många små konstiga varelser så som plattmaskar och marulkartade fiskar. Det gör den här platsen till en av de bästa platserna att dyka på vid kusten och en dröm för alla fotografer!

 

  1. Crystal Bay

Bara själva platsen Crystal Bay är fin i sig självt, men inte fantastisk. Men vad som gör den så speciell är att det här är den bästa platsen för att se den gigantiska, konstiga, sällsynta och mystiska klumpfisken! Du har även goda chanser att se dessa runt Nusa Penida och Nusa Lembongan från augusti till oktober, så lycka till!

 

  1. Batu Bolong

Batu Bolong har en enorm sten under vattnet som innehåller fantastisk korall och fiskar. Faktum är att det finns så mycket fiskar där att du måste se till att inte tappa bort din dykarkompis! Överallt finns det bland annat makrillfiskar och barracudas simmandes, och även korallhajar som ligger och sover i sprickorna. En riktigt vacker dykplats!

batu-bolong

 

 

  1. Elephant Head Rock

Det är svårt att bestämma sig för vilken plats som är den bästa dykplatsen bland Similan öarna då de alla är så fantastiska. Dock har Elephant Head Rock något alldeles speciellt med en säregen undervatten topografi som helt klart är värd att undersöka! Fisklivet är även väldigt bra med leopardhaj och svartspetsig revhaj. Det här är ett måste om du dyker i Similan öarna!

 

 

Comments Off on Världens 10 bästa dykplatser?