Blog

Hotweb

Hide Content
Comments Off on Dyksemester “on a budget” comments

Dyksemester “on a budget”

March 19th, 2018 at 1:29 pm   Posted by admin in Uncategorized


När du har ett intresse så är detta något du vill göra på din lediga tid. Något som kan vara ett ganska så dyrt intresse är att dyka, då detta många gånger är förknippat med att åka på en längre semesterresa. Redan den initiala kostnaden för att dyka är kraftig, då det handlar om att du måste ta någon form av dykcertifikat. Här är det naturligtvis PADI Open Water som är det bästa valet. Efter detta kommer sedan den utrustning du behöver. Ja, här har du valet av att hyra eller köpa. Om det är så att du dyker mycket och ofta kommer det alltid löna sig att köpa din utrustning, men detta kan blir svårt att ta med sig på dina dykresor. Av den anledningen hyr de flesta sin utrustning på plats.

Vad du sedan måste tänka på när alla dessa kostnader är avklarade, är att du befinner dig i ett främmande land. Här kommer du inte att ha ett hem och gå tillbaka till som redan är betalt för en månad framöver. Detta betyder att du kommer att ha fördyrade kostnader för mat och boende under din dyksemester. Hade du varit hemma hade du kunnat kolla in priser och vad som var månadens bästa plats att handla mat på för att det ska bli så billigt som möjligt. Här kommer du vara den som går ut och äter varje dag eller köper din mat färdig på gatan. Nu behöver dock inte detta bli så dyrt som du tror, och du kommer att kunna lägga största delen av din semesterkassa på dykningen som var anledningen att du tog en resa från början.

Sänk kostnaden på ditt boende

När det gäller boende i ett främmande land så kommer det finnas många olika alternativ. Om du är den som gillar att dyka, kommer du vara den som uppskattar världen under vattnet mera än den ovan. I det fallet kommer du inte att behöva välja något lyxigt hotell. Här kommer du att vara den som trivs i en bungalow gjort av bambu med en fläkt och ett myggnät. Alternativet är att du tar in på ett så kallat gästhus. Båda dessa alternativ kommer vara något som sänker dina kostnader och får dig att trivas på din resa.

Sänk priset på din resa

Något annat som är mycket viktigt är att du inte betalar för mycket för din resa. Här handlar det då om att vara en flexibel person. När du är den som kan ta semester snabbt och i stort sett när du vill, så kommer detta att vara en stor fördel. Här kommer du då vara den som inte behöver missa ett bra och billigt tillfälle för en dyksemester. Dessa resor kallas fortfarande för sista minuten resor, och är något som du finner här. Idag finns det inte så många så säljer dessa resor, men när du kan tänka dig charter till ett land med en vacker strand i Europa har du den största chansen att sänka dina reskostnader.

Äta tillsammans med vänner

När du är den som dyker och åker på dyksemester kommer du att ha ytterligare en stor fördel. Du kommer inte att vara den som har svårt att få vänner och hitta likasinnade. I det fallet kan det bli fest några gånger under resan. Det bästa alternativet för detta är att köpa en terrakottakruka och laga sin mat över öppen eld på stranden. Detta är ju dock den plats som ligger närmast den värld som ni alla älskar så mycket.

Comments Off on Dyksemester “on a budget”