Blog

Hotweb

Hide Content
Comments Off on Att lära sig dyka – att skaffa sig dykcert comments

Att lära sig dyka – att skaffa sig dykcert

November 8th, 2014 at 4:09 pm   Posted by admin in Uncategorized


Vill du lära dig dyka? Då kanske du är medveten om att du måste skaffa dig ett dykcertifikat innan du beger dig till havets djup. Under vattnet öppnar sig en helt ny värld och första gången du dyker kommer du verkligen inte att ångra dig. Världen ser helt annorlunda ut under ytan och det är en fantastisk värld att upptäcka!

Att dyka är en fantastisk hobby och upplevelse, vare sig du gör det i Sverige eller utomlands. När du åker utomlands kommer du upptäcka att du kommer välja din näst destination beroende på hur deras dykplatser ser ut och din semester behöver aldrig mer bara vara ovanför ytan. Det är en fantastisk känsla att simma runt bland den rika mångfalden vid ett korallrev med klar sikt och fantastiska undervattensmiljöer. Känslan av att omges av färggranna fiskar och koraller är oslagbar. Behöver du mer övertalning? Nej, det trodde vi inte heller!

Det finns många olika nybörjarutbildningar att välja mellan som leder till dykcertifikat. Du kan även fördjupa dina dykarkunskaper och gå en specialutbildning. Du kan även utbilda dig till öppenvattensdykare, räddningsdykare, nattdykare, djuphavsdykare, vrakdykare, undervattensfotograf och många andra häftiga saker!

Dykorganisationerna använder olika metoder när de lär ut dykning. Dock så är grunderna rätt så lika och innehåller både teori och praktik. Inom teorin lär du dig kunskap inom dykutrustningen, säkerhet och annat som är viktigt att veta inför dykningen.

För de som aldrig har dykt innan så sker praktiken oftast i en bassäng och i grunt vatten utomhus. Under övningarna lär du dig bland annat ned- och uppstigning, hur man kommunicerar under vattnet, hur du löser problem (till exempel när luften tar slut eller om utrustningen inte fungerar som den ska) och får även praktisk kunskap om sin dykutrustning.

När du har blivit godkänd får du ditt certifikat. Så länge du lyssnar på läraren och gör ditt bästa så kommer du inte ha några problem med att skaffa ditt certifikat!

 

dykare

Comments Off on Att lära sig dyka – att skaffa sig dykcert