Blog

Hotweb

Hide Content
Comments Off on De tio bästa stränderna i Sverige comments

De tio bästa stränderna i Sverige

May 8th, 2015 at 4:11 pm   Posted by admin in Uncategorized


Dest är snart sommar så…. finns det bra stränder i Sverige? Finns det över huvud taget svensk sommar längre? Det är nog tankar som går runt i ditt huvud när du läste vår rubrik. Men som vi alla vet så finns den där lilla svenska sommaren fortfarande och Sverige är som härligast på sommaren. Och det finns faktiskt fina svenska stränder också, och det finns en strand för alla oavsett om du föredrar en spegelblank insjö eller havet. Tror du oss när vi säger att vissa faktiskt kan mäta sig med paradisstränderna?

 

  1. Blå lagunen, Gotland

Ska du till Gotland i sommar? Då får du definitivt inte missa den blå lagunen! Det är ett kalkbrott med vatten mer turkost är på någon annan plats på Gotland. För de som inte är så förtjusta i det kalla havet så är det betydligt varmare att bada här. Ta med dig en matsäck och bege dig hit – här finns det tyvärr ingenting att köpa … Så var väl förberedd!

 

bla-lagunen-gotland

 

  1. Saltö, Karlskrona

Karlskrona är en av Sveriges härligaste sommarstäder och det finns massor av badmöjligheter här. En av de populäraste badplatserna är Saltö och är en väldigt mysig sandstrand. Här finns det något för alla med hopptorn, sand, gräs, bryggor och klippor. Här finns det så klart även kiosk och toaletter. För de som tröttnar på att steka på stranden eller plaska runt i vattnet, kan de klättra upp för klipporna och kolla på den fina utsikten över Karlskrona skärgård.

 

  1. Rörvik, Sydkoster

Med utsikt över Kosterfjorden ligger stranden Rörvik. Stranden har både små sandstränder och klippor och den ligger mysigt undangömd med lite skog som bakgrund och ingen direkt bebyggelse alldeles i närheten. Här finns även en av Sveriges få snorkelleder, en naturstig under vattnet där du med snorkelutrustning kan lära dig mer om undervattensvärlden.

 

  1. Siljansbadet, Rättvik

För de som gillar långgrunt vatten och barnvänliga stränder finns det längs Siljans kant en lång sandstrand. Med Långbryggan gör det verkligen Siljansbadet värt ett besök! Bryggan är 628 meter lång och går rakt ut i Siljan med en vacker utsikt åt alla håll.

 

  1. Bjärbybadet, Öland

För att hitta de bästa sandstränderna på Öland måste du bege dig till östra sidan av ön. Dock är vattnet där lite kallare, men vad gör det när stränderna är vackra! Flera av stränderna här kan lätt misstas för att ligga i sydligare breddgrader i Europa. Bjärbybadet har en fantastisk strand och är perfekt för de som vill ha det lite lugnare.

 

  1. Bohus-Malmön, Bohuslän

Den lilla ön Bohus-Malmön i Bohuslän var förr betydelsefull inom stenbrytning. Nu är det en stillsam ö med fler fritidshus än åretruntboende. Här finner du fina sandstränder mellan klipporna och två av de populäraste heter Pärlane och Kattesand. För de som hellre ligger och steker och hoppar från klippor finns det massor av dessa att välja bland här!

 

  1. Rörum strand, Österlen

Österlen har mycket att erbjuda när det kommer till kultur och historia, och även för de som gillar att ligga på stranden. Om du gillar både och är Rörum strand perfekt då Knäbäckshusen även ligger precis vid stranden här. Stranden har blivit populär med åren och det är med goda anledningar: en avlång underbar sandstrand som sträcker sig ända till Stenshuvud i norr och med underbara hedar att promenera på när man tröttnat på stranden.

 

rorumstrand

 

  1. Stora Sand, Nåttarö

Nåttarö är en underskattad ö. Den är endast 7 km lång, men har många fina sandstränder. Bland annat finns här skärgårdens längsta strand Stora Sand. Hela ön består huvudsakligen av sand och barrskog, vilket gör att det går att hitta stränder lite här och var. Förutom Stora Sand finns här även en fin strand vid ångbåtsbryggan, och även badplatsen Skarsand. Missa inte heller den svamprika urskogen på ön, för er som vill svalka av er lite i skuggan!

 

  1. Rotsidan, Höga kusten

Åk till Rotsidan en varm och solig dag! Här finns det ett underbart naturreservat som består av en fyra kilometer lång kuststräcka med långa, plana klipphällar. Dock så finns det inga bekvämligheter här … Så, var väl förberedd och ta med dig matsäck!

 

  1. Skanörs havsbad, Skåne

Skåne är kantad av flera stränder, vissa finare än andra. Vid Skanörs småbåtshamn hittar du ett riktigt badparadis! Här finns långa, vita sandstränder som kantas av mjuka, gräsklädda dyner och pittoreska badhytter. Ta gärna även en bit mat på något av ställena i hamnen!

 

skanors-havsbad

Comments Off on De tio bästa stränderna i Sverige